Actueel

Nieuws

Deze vier factoren zorgen er (zonder dat je het weet) voor dat je minder hypotheek kunt krijgen Lokaal nieuws donderdag 28 maart 2019

Deze vier factoren zorgen er (zonder dat je het weet) voor dat je minder hypotheek kunt krijgen

In de zoektocht naar een geschikte koopwoning is de eerste vraag voor veel mensen wat het maximaal te lenen hypotheekbedrag is. Mede als gevolg van wijzigende wetgeving worden mensen steeds vaker geconfronteerd met het sterk verlagende effect van lopende kredieten en andere ‘schulden, die op het eerste gezicht niet als zodanig herkend worden. Hieronder zetten we vier beknopte factoren voor je op een rij, die nogal eens zorgen voor verrassende, negatieve uitkomsten:

1. Consumptieve kredieten

Dit betreffen bijvoorbeeld persoonlijke leningen en ‘huurkoopovereenkomsten’: beter bekend als gespreid betalen. Wil je een hypotheek afsluiten, dan wordt de maandlast voor deze producten in mindering gebracht op de maximale maandlast van je hypotheek.

2. Private leasing

Steeds meer consumenten leasen privé een auto. Deze financiële verplichting wordt geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) en hebben daardoor een effect op jouw maximale hypotheeklasten.

3. Mobiel abonnement

Vanaf 1 mei 2017 kan een mobiel abonnement ‘inclusief’ toestel een negatieve invloed hebben op jouw maximale hypotheek. Voorkomen? Zorg dat je je toestel ineens of in maximaal drie maanden afbetaalt. Dan gelden deze nieuwe regels niet voor jou!

4. Studieschuld

Een studieschuld betekent niet dat je helemaal geen hypotheek kunt krijgen. De impact hangt af van het leenstelsel waarbinnen je de studieschuld opgebouwd hebt. Daarnaast wordt voor de berekening van de maandlasten op dit moment alleen gekeken naar de oorspronkelijke studieschuld.

Rebels in Finance

Bij Rebels in Finance ontzorgen we onze klanten volledig op het gebied van hypotheek, verzekering, lening, pensioen, energie en belasting. We onderscheiden ons door niet alleen door een maatwerkadvisering en transparante manier van werken, maar daarnaast pro-actief je hele dossier te bewaken. Cruciaal is onze bewust gekozen onafhankelijkheid. De toegang tot verschillende producten is daardoor groot, de kans om behalve de beste producten ook gunstigste (rente-) tarieven te selecteren nog groter. Daarnaast kennen we een directe communicatie, zelfs via Whatsapp. Tenslotte vinden adviesgesprekken niet alleen bij de klant thuis plaats maar kunnen deze ook gevoerd worden via Skype en Facetime.

Wil je het volledige artikel of meer over onze dienstverlening lezen? Klik dan hier

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw Lokaal nieuws maandag 17 december 2018

5 belangrijke begrippen bij het kopen van nieuwbouw

Er komt heel wat kijken bij het kopen van een huis. Juist bij een woning die nog gebouwd moet worden, krijg je te maken met zaken die typisch zijn voor nieuwbouw. Anders dan wanneer je een bestaande woning zou kopen. Niet iedereen kent de terminologie.  

Een woning kopen doen we maar een paar keer in ons leven. Juist daarom is het belangrijk deze aankoop bewust en weloverwogen te doen. Je oriënteert op de woningen in een buurt waar je graag zou willen wonen en je bepaalt waar je behoefte aan hebt. Een groot huis met een tuin, een appartement of een bungalow bijvoorbeeld. Je laat je goed voorlichten over je hypotheekvorm en vervolgens raak je in gesprek over die ene woning die je zo graag zou willen. Bij een nieuwbouwwoning komen er dan termen voorbij die niet altijd even duidelijk zijn. We zetten de vijf belangrijkste op een rij en geven uitleg.

Bouwrente

Als de koopovereenkomst is getekend is de woning nog niet opgeleverd. Die moet immers nog gebouwd worden. De periode vanaf het tekenen van de overeenkomst tot aan de oplevering van het huis, moet er rente worden betaald, bouwrente of grondrente genoemd. Pas bij het tekenen van de hypotheekakte bij de notaris stopt het betalen van de grond- of bouwrente aan de aannemer.

Vrij op naam

Bij het kopen van een kavel of een nieuwbouwwoning worden er geen kosten koper in rekening gebracht. Het zijn de kosten die gemaakt worden om eigenaar van een huis te worden zoals overdrachtbelasting (2 procent van de woningprijs) en notariskosten voor de hypotheekakte.

Bouwdepot

De afgesloten hypotheeksom wordt in een bouwdepot gestort. Daarvan wordt de verdere bouw van de woning gefinancierd. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot is gestort.

Vooroplevering

Een vooroplevering vindt plaats een week voordat het huis wordt opgeleverd. De aannemer gaat samen met de toekomstige bewoner de woning inspecteren. Het doel: er voor zorgen dat er geen gebreken zijn bij de uiteindelijke oplevering. Mochten er dus gebreken blijken, dan moeten die eigenlijk in die tussenliggende week nog verholpen worden.

Ruwbouwopties

Dit zijn wijzigingen die aan de woning worden aangebracht die zo groot zijn dat ze belangrijk zijn voor de constructie van het huis en ook de voorbereiding van de bouw beïnvloeden.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Venlo.

Aanmelden